петак, 22. мај 2015.

PONUDA


Kao po dobrom srpskom običaju, telefon je zazvonio usred ručka kad mu vreme nije. Naravno da se na telefon javila supruga jer samo ona i reaguje na zvuk fiksnog telefona koji mi, ostali, uporno ignorišemo.
- Halo? Jeste, ovde stan Andrejevića. Zovete iz MTS-a? (pogled pun ljutine zaustavlja se na mom zbunjenom licu) Aha, da, zato što smo uredne platiše (pogled pun ljubavi zaustavlja se na mom licu oblivenom hladnim znojem), želite da nas obavestite o novoj programskoj šemi.
Supruga dlanom prekriva slušalicu i cvrkuće meni, platiocu računa:
- Da li želimo HBO paket na svom televizoru?
- Ni u ludilu - odgovaram ja.
- Hvala vam, ali nismo zainteresovani. Šta kažete, besplatan je do 28. februara? Pa ne znam, možda bismo i mogli ...
Mašem rukama u kojima je viljuška sa nabodenim pilećim mesom ne vodeći računa o sokovima koji lete okolo. Supruga se mršti.
- Pa, ne znam, evo, dvoumim se... I šta kažete, dobićemo i 100 impulsa za fiksnu više? Jao, pa to je super!
(Hoćemo li da potvrdimo?, čitam joj sa usana)
( Nikako!, čita ona sa mojih)
- Žao mi je, znate, nismo zainteresovani za vaš paket ... Baš ste ljubazni, ali hvala, nismo zainteresovani. Šta kažete, mogućnost da dobijemo besplatno letovanje!?! E, sad smo vrlo zainteresovani! Nazovite za pet minuta, molim vas.
Progutao sam brzo zalogaj ukusnih šampinjona u bešamel sosu sa belim vinom i spremio se da istrpim ono što je dolazilo.
- Pa je l' ti vidiš kako su ljubazni, nude i letovanje i besplatne impulse i besplatan HBO do 28. februara. Taj HBO, nisu neki "oni" filmovi (značajno namigivanje u pravcu dece)? Što si takva stipsa, daj da se upišemo. Hej, besplatno letovanje!
- Hej, mogućnost besplatnog letovanja. I hoćeš li ti da mi dodaješ 550,00 dinara mesečno za taj besplatni paket kad krenemo da ga plaćamo? I to na ovih 3.560,00 koliko sad plaćam.
- Koliko plaćamo?
- Pogrešno pitanje, mila moja, ispravno je koliko plaćam?
- Pa, jesi li ti normalan! Trideset evra plaćamo ovo sranje koje imamo u kući za televizor koji skoro da i ne uključujemo zbog onih debila od političara ...
- Gledaš "Slagalicu" svako veče ...
- "Slagalica" je institucija!
- Ponekad i "Žikinu šarenicu"...
- Za to ćeš da mi platiš što me prozivaš !Tada usisavam, mogla bih i Dnevnik da gledam! Trideset evra za internet! Trideset evra za impulse koje potrošim u jednom razgovoru sa sestrom! Aaaaa, pobesnela sam! Slušaj ti, sada ću ....
- Čekaj malo, dušo, budi na rečenici koju si započela. Halo, je l' to MTS? Služba za odnose sa korisnicima? Moja supruga, jeste Andrejević, želi da vas čuje. Izvoli, ljubavi, samo nastavi.
- Halo, pa jeste li vi normalni!?! Ma, kakav HBO, kakvi, impulsi, kakvo letovanje! Nemoj sad da vam dođem tamo i da vam se raznesem u kancelariji, svi ćete da odete na kolektivno bolovanje! Imate sreće što sam jedna fina i kulturna žena, sad bih vam ...
Lepša polovina izađe u hodnik jer nije red pretiti državnim službenicima sa dobrim platama pred decom i nastavi tamo da bljuje vatru.
Razloge za građansku neposlušnost uvek treba naći na pravom mestu, u porodici.
- Je li tati, koji su to "oni" filmovi?
- Ćuti tu i omaži tanjir! Znaš li koliko je skupo sredstvo za pranje sudova?


Нема коментара:

Постави коментар