Ne
hvalim se, samo kažem. U kuhinji se osećam kao riba u vodi. Ili bar u tiganju,
na zejtinu. Umetnik u meni voli da se igra ukusima, začinima i bojama. Jedino
mi pravljenje kolača predstavlja mali, malecni problem. Omiljeni kolač mi je
" Zašto nisi sačekao da se vratim?!?"
Recept
i nije mnogo komplikovan, ali preciznost koja se zahteva u izradi. Eh, to
jednostavno ... No, videćete.
Problem:
Za koricu uzeti 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, gomila nekih
nepoznatih i nedostupnih začina.
Rešenje
- Uzmem 6 jaja, 5 i 1/2 završe u posudi jer se jedno slomilo usput. Brašno i
šećer sipaju se odokativno, iz kese, da se ne bi prljala kašika. Začine
ignorišem. Nisam ja sa televizije.
Problem:
Fil se kuva tačno 3 minuta i 21 sekundu na temperaturi od 71 stepen uz stalno
mešanje.
Rešenje:
Pustim muziku, mešam kukovima i kuvam dok ne počne da miriše. Ili smrdi.
Problem:
Dok sam ja zauzet muzikom i filom, korica je zagorela.
Rešenje:
Nema ga.
Problem:
Za vreme pripreme nagomilala se količina prljavog posuđa veličine Alpa.
Rešenje:
Gurati posuđe u sve slobodne pregrade.
Problem:
Ređati korice, pa fil, pa korice, pa otopljenu čokoladu, pa fil, pa kori... a,
u pičku materinu!
Rešenje:
Korica - fil - korica
Na
kraju, kuhinja liči na vijetnamsko selo preko koga je pao napalm, ja izgorelih
ruku podbočen stojim nad nečim što liči na nedajbože i nerviram se. Razmišljam
da sve bacim u kantu. U tom trenutku ulazi moja žena u kuhinju i kaže:
"Opet si se igrao kuvara? Zašto nisi sačekao da se vratim?"
I
tako, to mi je omiljeni kolač. Majke mi.
Нема коментара:
Постави коментар